sâmbătă , ianuarie 25 2020
Iasi booked.net
-1°C

Un copil de doar trei ani a murit înecat în fosa septică a școlii din localitate. Tatăl este devastat: „Eu am săpat-o cu mâna mea!”

Neglijenţa a ucis un copil de numai 3 ani la o şcoală din localitatea Brăieşti, judeţul Iaşi. Băiatul a murit după ce a căzut în fosa septică din curte, acoperită cu un capac ruginit şi găurit.

S-a întâmplat în localitatea Brăieşti. Copilul era singur când s-a prăbuşit şi a fost căutat ore în şir. Din păcate, când a fost găsit, era prea târziu pentru a mai putea fi salvat. Acum, poliţiştii fac cercetări. La fel şi inspectorii şcolari, care acuză conducerea şcolii că a tratat cu superficialitate singuranţa elevilor.

„Dacă l-a primit, am zis să se joace acolo cu copiii. Mai stăteam și eu un pic mai liberă până la 12, mai puteam să fac treabă pe acasă”, a spus mama băiatului.

Şi ar fi trebuit să fie în siguranţă, însă totul s-a transformat într-o tragedie. Cei doi fraţi ar fi cerut voie să meargă la toaleta din curtea şcolii. Au fost lăsaţi, fără ca cineva să-i supravegheze.

„Când a ieșit ăsta de 3 ani, a intrat cel de 5 ani la baie. A stat cât a stat, iar celălalt s-a dus și a căzut acolo”, a adăugat femeia.

Într-o fosă septică lăsată de izbelişte. Abia după câteva ore, a fost găsit de un angajat al şcolii. Medicii chemaţi în ajutor nu l-au mai putut salva.

Ca o ironie a sorţii, chiar tatăl copilului a săpat fosa septică, acum câţiva ani.

„Eu am săpat-o cu mâna mea. Are patru metri adâncime. Dacă se găsesc vinovaţi, aşa cum am înţeles, şi nu s-au luat măsuri, eu merg până în pânzele albe”, a spus tatăl copilului.

Şi poliţiştii fac acum cercetări. Ei au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Sursa: a1.ro

About ZI

Articol recomandat

A spart o școală din Iași și a furat tot ce a găsit: doar o parte din bani și bunuri au fost recuperate

Polițiștii ieșeni au identificat un tânăr bănuit de furt calificat. Acesta a fost reținut de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.