marți , decembrie 10 2019
Iasi booked.net
-1°C

Primarul Iașului, Mihai Chirica, se alătură protestului pentru construirea de autostrăzi: „Voi fi prezent în faţa instituţiei”

Mihai Chirica, primarul Iașului, se alătură protestului simbolic de un sfert de oră de vineri, 15 martie, de la ora 15.00.

E nevoie să atragem atenția asupra necesității construirii de autostrăzi, a declarat Mihai Chirica pentru radio Digi FM, hotărât să suspende activitatea în primărie pentru 15 minute. Primarul Iașului i-a îndemnat și pe ceilalți primari din țară să facă același lucru în data de 15 martie.

„Eu voi fi primul dintre cei care vor opri activitatea pentru că trebuie să atragem atenția asupra necesității construirii de autostrăzi. Așa cum spuneam, nu numai Autostrada A8 este importantă, Autostrada Moldova, ci toată țara are nevoie de rețea de autostrăzi, pentru că avem nevoie să ne dezvoltăm în primul rând.” a spus Mihai Chirica pentru Digi FM

Mai multe companii, o asociație a transportatorilor, un sindicat al polițiștilor și primari din mai multe partide au anunțat că vor participa la greva de vineri.

„Nu numai că-i îndemn, îi și rog, în același timp, să facă acest lucru nu pentru faptul că vrem să dăm în cap unei formațiuni sau alteia politice, pentru că lipsa autostrăzilor se perpetuează de ani de zile. Trebuie să facem mai mult (…) Ieșirea în stradă este o soluție pentru că, până la urmă, frica față de mișcările de masă va determina o altă abordare. Să nu uităm că avem o experiență din acest punct de vedere – Revoluția din 1989, când mișcările de masă, cele reale, cele pornite din necesitatea reformării acestui popor au fost cele care au schimbat și nu dorința celor care dețineau frâiele în subteran.”  a declarat Mihai Chirica pentru sursa citată.

About Liviu Liviu

Articol recomandat

Ministerul Transporturilor vrea liber la distrugerea ariilor naturale protejate

Ministerul Transporturilor vrea să urgenteze cu orice preţ deschiderea şantierelor pentru autostrăzi şi căi ferate, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.