sâmbătă , ianuarie 25 2020
Iasi booked.net
-1°C
sdr

PNL va da în judecată PSD pentru încheierea unui protocol cu sindicatul din Poşta Română

UPDATE    02.04.2019, ora 12:35  – Partidul Naţional Liberal va da în judecată Partidul Social Democrat pentru încheierea unui protocol cu sindicatul din Poşta Română, în urma căruia factorii poştali ar fi obligaţi, sub ameninţare că îşi pierd serviciul, să distribuie materiale de campanie pentru social-democraţi, anunţă preşedintele PNL, Ludovic Orban.

El a prezentat un document în acest sens, prin care, în opinia sa, sindicatul din Poşta Română se transformă într-o filială a PSD.

Într-un comunicat, Poşta Română precizează că distribuie materialele de informare ale PSD pe baza unui contract comercial plătit şi că a trimis oferte fiecărei formaţiuni politice pentru promovarea serviciilor de distribuire neadresată, însă până în prezent, doar reprezentanţii PSD au solicitat acest serviciu.

În concluzie, salariaţii poştali nu sunt obligaţi să distribuie materiale de campanie, iar Poşta Română respinge orice acuzaţie de partizanat politic, mai anunţă instituţia.

(Rador/FOTO radioiasi.ro)


Poşta Română distribuie materialele de informare PSD pe baza unui contract comercial plătit iar contravaloarea contractului a fost deja virată companiei, precizează CNPR.

Compania subliniază, de asemenea, că, în perioada de precampanie pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, a trimis oferte fiecărei formaţiuni politice pentru promovarea serviciilor de distribuire neadresată însă până în prezent doar reprezentanţii Partidului Social Democrat au solicitat acest serviciu.

‘Poşta Română distribuie materialele de informare PSD pe baza unui contract comercial plătit. Modalitatea de distribuţie este stipulată în contractul dintre părţi şi este specifică serviciului Postmesager Plus. Contravaloarea contractului a fost deja virată companiei. În concluzie, salariaţii poştali nu sunt obligaţi să distribuie materiale de campanie!’, se arată într-un comunicat al Poştei Române remis luni AGERPRES.

Potrivit acestuia, Poşta Română este o companie cu acţionariat majoritar de stat, prin Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, şi nu este o instituţie publică finanţată din bani publici. Activitatea operatorului naţional de servicii poştale se derulează în concordanţă cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr.13/2013 privind serviciile poştale, cu modificările şi completările ulterioare, şi se susţine din bugetul propriu.

‘În acest sens, în perioada de precampanie pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, Poşta Română a trimis oferte fiecărei formaţiuni politice pentru promovarea serviciilor de distribuire neadresată (Postmesager, Postmesager Plus si Postcatalog). De altfel, oferta detaliată de marketing se regăseşte şi pe site-ul Poştei Române. Până în prezent, doar reprezentanţii Partidului Social Democrat au solicitat acest serviciu din partea companiei. Compania Naţională Poşta Română respinge orice acuzaţie de partizanat politic şi, similar celorlalţi operatori de profil care activează pe piaţa serviciilor poştale, nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul eminamente politic al mesajului livrat. În ceea ce priveşte conţinutul de text şi imagine a trimiterii, potrivit prevederilor legale, beneficiarul serviciilor prestate este cel care îşi asumă întreaga răspundere în cazul în care acestea încalcă legislaţia ţării sau normele specifice în domeniu’, se mai arată în comunicatul citat.

Reacţia companiei vine după ce, în presa centrală au apărut informaţii potrivit cărora factorii poştali ar fi obligaţi să distribuie materiale de campanie pentru Partidul Social Democrat (PSD).

(Agerpres/FOTO radioiasi.ro)

About ZI

Articol recomandat

În ziua protestului #șîeu, PSD anunță începerea lucrărilor la Autostrada Moldova

PSD a anunțat pe Facebook că, vineri – în ziua protestului anunțat de Ștefan Mandachi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.