sâmbătă , ianuarie 25 2020
Iasi booked.net
-1°C

Peste 30 mii de pelerini s-au înscris pentru a participa la slujba oficiată de Papa Francisc la Iași

Peste 30.000 de pelerini s-au înscris pe listele parohiilor catolice din nord-estul țării pentru a participa la slujba ce va fi oficiată de Papa Francisc, în timpul vizitei pe care o va face la Iași, în 1 iunie. Numărul participanților ar putea ajunge la 100.000, spun organizatorii.

Organizatorii vizitei Papei Francisc la Iași, care este anunțată pentru data de 1 iunie, au declarat, că până acum s-au înregistrat, la parohiile catolice din Moldova și Bucovina, peste 30.000 de pelerini. Aceștia vor primi un permis care le va facilita accesul în perimetrul în care se va desfășura slujba de la Iași a Suveranului Pontif.

„Toate înscrierile se fac în parohiile catolice din nord-estul României, adică din Dieceza de Iași, care acoperă Moldova și Bucovina. Listele sunt deschise din februarie, oricine dorește să participe la întâlnirea cu Papa Francisc poate să o facă, indiferent de confesiunea pe care o are. Persoanele înscrise vor primi și anumite permisiuni de acces în perimetrul stabilit pentru întâlnirea cu Papa”, a declarat marți Adrian Blăjută, purtătorul de cuvânt al al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi, transmite stiripesurse.ro.

Organizatorii spun că numărul pelerinilor care vor participa la întâlnirea cu Papa Francisc ar putea ajunge la 100.000.

„Nu există un număr limitat de participanți sau de înscrieri, pentru că spațiul în care se va realiza această întâlnire este destul de larg și generos. După o centralizare estimativă, până în acest moment, s-au înscris în parohiile greco-catolice din Iași peste 30.000 de persoane, însă așteptările sunt că vor veni în jur de o sută de mii de oameni”, a mai spus Blăjută.

Întâlnirea Papei Francisc cu pelerinii la Iași ar urma să aibă loc în fața Palatului Culturii, dar decizia finală va fi luată la începutul săptămânii viitoare.

 

 

Sursa: stiripesurse.ro

About Liviu Liviu

Articol recomandat

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, în vizită la Iași

Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue în România este mesajul pe care l-a transmis autorităţilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.