marți , decembrie 10 2019
Iasi booked.net
-1°C

METEO: Vremea de Florii şi de Paşte în ţară

Vremea se va încălzi de la o zi la alta în majoritatea regiunilor în următoarele săptămâni, ajungând ca în luna mai, mediile termice să fie peste normele perioadei în cea mai are parte a teritoriului, potrivit estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabile pentru perioada 15 aprilie – 13 mai.

În săptămâna 15 – 22 aprilie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile intra-carpatice şi la munte.

În intervalul 22 – 29 aprilie (de Paşte), temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare pe întreg teritoriul României.

Pe durata săptămânii 29 aprilie – 6 mai, temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru această dată. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În perioada 6 – 13 mai, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a ţării.

(Radio Iaşi/Andreea Drîlea/FOTO radioiasi.ro)

About ZI

Articol recomandat

Vremea 7 mai 2019. Prognoza meteo – ploi masive. Cât scad temperaturile în România

Vremea 7 mai 2019. Prognoza meteo – ploi masive. Temperaturile scad dramatic în România. Cum va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.