sâmbătă , ianuarie 25 2020
Iasi booked.net
-1°C

Incendiu la Notre-Dame: Ancheta continuă, rezistenţa structurii ar putea fi afectată (oficial)

UPDATE ora 09:00 – Pericolul incendiului de la catedrala Notre-Dame din Paris a fost eliminat, dar încă nu se ştie cum va rezista structura edificiului, a declarat marţi dimineaţa Laurent Nunez, secretar de stat în Ministerul de Interne al Franţei, citat de AFP şi Reuters.

‘La ora 08:00 (06:00 GMT, 09:00 ora României) va avea loc o întrunire cu experţi, arhitecţi ai construcţiilor din Franţa pentru a încerca să stabilim dacă structura este stabilă şi dacă pompierii pot intra pentru a-şi continua misiunea’, a informat Nunez presa.

Oficialul a precizat că incendiul declanşat luni seara este sub control, dar încă nu a fost stins în întregime.

Cauza dezastrului este încă necunoscută, iar autorităţile îşi continuă ancheta, a adăugat el.

Incendiul masiv care a afectat catedrala Notre-Dame a distrus acoperişul şi turla, dar zidurile exterioare şi cele două clopotniţe nu s-au prăbuşit.


UPDATE, 16 aprilie, ora 6:00 – Incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris este ‘sub control’, au anunţat marţi dimineaţă pompierii capitalei franceze după mai multe ore de lupte cu flăcările, relatează AFP.

‘Focul este complet sub control. A fost stins parţial, mai rămân câteva focare reziduale de stins’, a explicat pentru AFP locotenent-colonelul Gabriel Plus, purtător de cuvânt al pompierilor din Paris.


Un puternic incendiu a izbucnit în această după-amiază la catedrala Notre-Dame din centrul Parisului.

Pompierii lau evacuat zona din jurul unuia dintre cele mai vizitate simboluri ale Franţei şi Parisului, într-o mobilizare masivă a autorităților pentru a limita efectele.

Deocamdată nu este cunoscută cauza incendiului. Televiziunea France 2 a precizat că poliţia pariziană consideră incendiul drept un accident.

Catedrala Notre-Dame se află în curs de renovare, pe anumite părţi ale sale fiind ridicate schele. De asemenea, cele 16 statui din bronz de pe fleşa (acoperişul) catedralei au fost demontate încă de săptămâna trecută pentru a fi restaurate.

BREAKING NEWS: Notre Dame Cathedral in Paris on fire, live stream

A major fire has been reported at the historic Notre Dame cathedral in Paris — Subscribe to the CBS News Channel HERE: http://youtube.com/cbsnews Watch CBSN live HERE: http://cbsn.ws/1PlLpZ7 Follow CBS News on Instagram HERE: https://www.instagram.com/cbsnews/ Like CBS News on Facebook HERE: http://facebook.com/cbsnews Follow CBS News on Twitter HERE: http://twitter.com/cbsnews Get the latest news and best in original reporting from CBS News delivered to your inbox.

(Agerpres/Radio Iaşi/FOTO ABC News captură/ LIVE VIDEO BBC News)

About ZI

Articol recomandat

VIDEO Incendiu devastator în Suceava. Mai multe persoane au fost evacuate

Un bărbat de 52 de ani a ajuns la spital și mai multe persoane au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.