marți , februarie 18 2020
Iasi booked.net
-1°C

Ieşeanul Vlăduţ Simionescu răstoarnă ierarhia mondială în Antalya!

După un stagiu de pregătire în Japonia, ieşeanul Vlăduţ Simionescu (categoria de greutate +100 kilograme), pregătit de antrenorul Costel Năftică la CS Politehnica, a participat la Grand Prix Antalya 2019. Valorosul judoka a câştigat primele două partide susţinute în Grupa A, iar pentru a ajunge în semifinale a dispus de polonezul Lukas Krpalek, situat pe locul 2 în clasamentul mondial!

Pentru calificarea în finală, Vlăduţ (locul 24) s-a confruntat cu olandezul Rob Meyer (locul 10 mondial), dispută pe care a pierdut-o abia în prelungiri, la „golden score”! Adversarul cu care s-a confruntat pentru locul 3 a fost tot unul de calibru, brazilianul David Moura (locul 3 mondial), venit din recalificări şi în faţa căruia pierduse alte două partide anterioare. Simionescu a reuşit din nou o prestaţie apreciată şi a încheiat pe locul 3 concursul câştigat de Meyer, performanţă care i-a permis să urce pe locul 19 mondial.

Am avut un concurs reuşit, un concurs care mi-a adus foarte multă satisfacţie. Am fost aproape de finală, dar trebuie să mă mulţumesc cu medalia de bronz! Este o medalie muncită, care mi-a adus şi doua victorii foarte mari, una împotriva campionului olimpic şi mondial Lukas Krpalek, iar cealaltă împotriva lui David Moura, vicecampion mondial. Medalia aceasta mă ajută să urc în clasamentul mondial şi să fiu mai aproape de visul meu: Jocurile Olimpice de la Tokyo!”, a scris Vlăduţ Simionescu pe o reţea de socializare.

 

La concursul din Antalya a participat şi Mircea Croitoru, judoka transferat la începutul anului de la CS Politehnica Iaşi la CSM Bacău. Mircea a câştigat prima partidă din Grupa D, dar a pierdut-o pe a doua în compania lui Ushangi Kokauri (Azerbaidjan), cel care a şi câştigat Grupa D, dar care în final s-a clasat pe locul 5 după ce a cedat în semifinale şi apoi disputa decisivă cu Krpalek pentru locul 3. Dragoş GAŞPAR

About ZI

Articol recomandat

Pericolul din apele termale: Un virus nou descoperit îşi transformă victimele în piatră

În apele unui izvor termal japonez, oamenii de ştiinţă au descoperit o nouă familie de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.