marți , decembrie 10 2019
Iasi booked.net
-1°C

Copil internat în stare gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ după ce a mâncat var

Un copil de doar doi ani a ajuns zilele trecute la spital la Iaşi în stare gravă după ce a mâncat, din greşeală, var. Acesta era singur în momentul în care s-a produs incidentul, când a găsit în curte sacul cu var, care se afla în apropierea locului său de joacă.

Mama lui a observat la un moment dat că micuţului i s-a făcut rău, şi l-a transportat cu o maşină la unitatea medicală din judeţul Suceava, de unde este de loc. Acolo, după ce a fost diagnosticat cu intoxicaţie involuntară, a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi pentru îngrijiri medicale de specialitate, transmite Ziarul de Iași.

Medicii spun că cei mai predispuşi la astfel de accidente sunt copiii mici, cu vârste cuprinse între 18 luni şi 3 ani, atunci când copilul începe să exploreze.

De aceea, părinţii trebuie să ţină departe de ei substan­ţele chimice, în acest sens fiind indicat ca produsele să fie depozitate în dulapuri încuiate cu cheia, iar dacă nu este posibil, să fie aşezate măcar în rafturi situate la înălţime unde copilul nu ar putea ajunge.

About Liviu Liviu

Articol recomandat

Un copil de doar trei ani a murit înecat în fosa septică a școlii din localitate. Tatăl este devastat: „Eu am săpat-o cu mâna mea!”

Neglijenţa a ucis un copil de numai 3 ani la o şcoală din localitatea Brăieşti, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.